Баунти без глутен
Веган Рецепти,  Десерти

Баунти без глутен и захар Raw

Баунти без глутен и захар Raw, а за още сурови десерти, отиди тук

Кой е любимият десерт? 

Ами след торта Гараш (ама веган) се нарежда Баунти. 

Кокоооос!

Много обичам, а вие?

Имам чувството понякога, че мога да сготвя всичко с него. Било то солено (къри, соленки) или пък бисквитки, торта или баунти. 

Най-кокосовият кососов десерт. Баунти без глутен и захар Raw

Истинска наслада става, а ако ти се занимава да го потапяш целият в шоколад ще стане като оригинала. Та накратко с по-мързеливата версия. 

За една тавичка (23/23) кокосова сладост ни трябват:

  • 1 голям кокосов орех
  • 1 ч.ч. кашу
  • 3 с.л. агаве или друг подсладител по избор
  • 4-5 с.л. кокосово брашно
  • 1 ванилия
  • 100 гр натурален шоколад (веган)

Процедурата по чупенето на кокосовият орех я оставям на Калин,  а аз изпивам водата (супер напитка) и издълбавам кокосовото месо. Хоп, остават ми 2 кокосови купички, които на последък са така популярни. 

Мятам в блендера и смилам колкото може по ситно. Може и да го настържем (обаче става бавно). Може да отцедим малко от течността на кокоса (кокосово мляко) или да го оставим, това ще определи и количеството на кокосово брашно. 

веган баунти с кокос

През това време накисваме кашуто  в гореща вода. смиламе и него на кашичка. По принцип става по-лесно ако не сме го киснали, но пък нали така премахваме инхибиторите (до колкото може). 

Смесваме кокоса и кашуто, добавяме агавето и ванилията. Момента на дегустация е най-вкусен, ама ние само за да натъманим на сладост.

Ако не ви е достатъчно сладко добавете още, но да вметна, че шоколадовата глазура също придава сладост на десерта.

Омесваме като за бонбонки, но този път разстиламе в тавичка с хартия. Мятаме в хладилника да се охлажда, а през това време разтапяме шоколада на водна баня с 1ч.л. кокосово масло (за блясък).

Заливаме кососовият блат и оставяме да стегне поне 10- 15 минутки. Вадим и нарязваме на желаната големина и връщаме още малко да се охлади. 

Готово. С едно кокосче и си там на островите. Баунти без глутен и захар Raw