билков чай атлас
Веган Рецепти

Билков Чай Атлас – Тайна рецепта

Този билков чай беше създаден специално за кафе Атлас и в последните няколко години се превърна в най-предпочитаната напитка в студените дни.

Въпреки многото билкови, плодови и кофеинови запарки, които се предлагат в кафето, билков чай Атлас дава наслада, аромат и полезно действие – комбинация на която никой не може да устои!

Стига хвалби, ето тайната рецепта и някои ползи от микса:

  • липа 4 гр
  • лайка 6 гр
  • мащерка 20 гр
  • маточина 5 гр
  • ж.кантарион 10 гр
  • невен 3 гр

Естествено, ако искаш да си направиш по-голямо количество билков чай – увеличаваш пропорционално съставките. Ние правим дози по двеста грама приблизително.

Билките ги взимаме от баба и от съседи и приятели или каквото можем берем сами. Разбира се има и билкови аптеки, където може да се намери почти всичко като билка.

За Липата и Лайката е излишно да говорим в подробности. Това са изключително полезни билки, познати от древноста. Настинеш – лайка, заболи те гърло, гаргара с лайка…

Липов чай при свръх напрегнатост, в помощ на храносмилането и също така – детоксикиращ ефект! Ти да видиш.

Мащерката

определено е универсална билка / подправка. Ползите са – антимикробно, антивирусно и антиоксидантно действие… Чай от мащерка се прилага като лечение при диария, газове, за облекчаване на ревматоидни заболявания, при профилактика на астма и бронхиални заболявания.

Маточината

Успокоява, отпуска нервната система, лекува високо кръвно, помага срещу вируси, остра кашлица и потене, като същевременно маточината подтиска гаденето и усилва апетита.

Жълт Кантарион

Всички болести на нервна почва. С две думи билка за всеки! Няма човек който да не е подложен на стрес, ако живее в град, да не говорим за София… За това, билков чай от невен!

Невен

Любимата ми билка. За кръвопречистване, спомага пречистването на черния дроб и жлъчката. Като мехлем пък прави чудеса при рани и болести на кожата.

Да ви е сладко, пийте повече билков чай в студените, пък и в топлите дни и очаквайте следващият ни Билков бленд.

Leave a Reply