Vegan burgers
Веган Рецепти,  Основни

Веган кюфтенца от броколи

Чудите ли се как да включите броколито в менюто си, освен в салатка или задушени зеленчуци. Е, ето още един бърз вариант за веган кюфтенца от броколи.

Чудесно става и за сандвич или пък като парти хапки, ако ви се занимава да ги правите на малки топчета. Всичко е въпрос на вкус.

Аз предпочитам кюфтенца, защото стават по- бързо и мога да ги метна в кутията за обяд с още нещо или между две филийки хляб или 2 оризовки

😉 Или пък просото съм на сандвич вълна тези дни. Ето и рецептата за веган кюфтенца от броколи:

1 малка глава броколи 2 с.л. слънчогледови семки 5 с.л. брашно от нахут 1 с.л. ленено брашно+3с.л. водаподправки (левурда, шарена сол, риган) по- силни подправки 1/2 с.л. хранителна мая (не се усеща)сол 1/2 с.л. зехтин или друга мазнина

Измиваме добре броколито и го смиламе в кухненският робот, заедно със слънчогледовите семки. Накисваме лененото брашно за няколко минути и го добавяме в робота, заедно със солта, подправките и зехтина.

Следва нахутеното брашно за сгъстяване, него може да изсипете в робота или да до измесите на ръка, за да усетите колко е необходимо.

Ако броколито е било малко в повече, може да има нужда от повече брашно и допълнително подправки. Не се притеснявайте да опитате на вкус.

Оформяме кюфтенца и пристъпваме към печенето.

Може да изпечете за 10-15 минути във фурната на 160 градуса, да ги метнете на не залепващ тиган или плоча с малко мазнинка (ако все пак тигана залепва) или без до златисто.

Може да използвате подправки за месо, които биха придали целият вкус и аромат- експериментирай.

Leave a Reply